Facebook Statistics
Značka Kvality

Salmonella a Norovírus v melónoch a rajčinách

07-10-2014

EFSA zverejnila publikácie s názvom : „Scientific Opinion on the risk posed by pathogens in food of non-animal origin. (Salmonella in melons)“ a „Scientific Opinion on the risk posed by pathogens in food of non-animal origin. (Salmonella and Norovirus in tomatoes)“ , v ktorých okrem iného uvádza, že enviromentálne faktory ako zrážky, používanie kontaminovaného náradia alebo kontaminovanej vody na zavlažovanie sú jedným z faktorov spôsobujúcich kontamináciu melónov Salmonellami a rajčín Norovírusmi a Salmonellami.  Toto sú zistenia vedeckého stanoviska o rizikových faktoroch, ktoré prispievajú ku kontaminácii melónov a rajčín v rôznych fázach potravinového reťazca.

Prílohy (dokumenty na stiahnutie)



Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood