Pre správne fungovanie stránky povoľte Javascript vo Vašom prehliadači.
Podujatia
22-05-2024
Dňa 7. júna 2024 sa uskutoční online seminár pri príležitosti Svetového dňa bezpečnosti potravín, ktorý sa tento rok koná pod heslom: „Bezpečnosť potravín: pripravme sa na neočakávané udalosti“.
21-02-2024
V dňoch
15. – 17. mája 2024 sa na
Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách v hoteli Patria uskutoční,
pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, medzinárodná vedecká konferencia
Hygiena Alimentorum XLIV s tematickým zameraním
„Zdravotná bezpečnosť mäsa a mäsových výrobkov – aktuálne problémy a trendy produkcie a predaja“.
01-02-2024
XXI. vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou Bezpečnosť a kontrola potravín, sa bude konať pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) v dňoch
20. – 22. marca 2024 v Ensana Esplanade Health Spa Hotel v Piešťanoch.
23-03-2023
V dňoch 10. – 12. mája 2023 sa na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách v hoteli Patria uskutoční medzinárodná vedecká konferencia Hygiena Alimentorum XLIII s tematickým zameraním „Zdravotná bezpečnosť a kvalita mliečnych a rastlinných komodít – aktuálne problémy a trendy“. Konferencia sa uskutoční pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky.
09-02-2023
Nemecký spolkový inštitút pre hodnotenie rizika (BfR) otvára registráciu na 11. letnú akadémiu BfR zameranú na hodnotenie rizika a komunikáciu o riziku v oblasti bezpečnosti potravín v Berlíne.
25-04-2022
Seminár organizujú národné kontaktné body pre vedeckú a technickú spoluprácu s EFSA v Českej republike a v Slovenskej republike (NKB SR a NKB ČR).
14-03-2022
V dňoch 18.-20. mája 2022 sa na Štrbskom Plese v hoteli Patria (resp. v prípade zmeny aktuálnej pandemickej si organizátori vyhradzujú právo na presun konferencie do online priestoru) sa uskutoční medzinárodná vedecká konferencia HYGIENA ALIMENTORUM XLII s tematickým zameraním „Zdravotná bezpečnosť a kvalita produktov hydiny, rybolovu a zveriny - aktuálne problémy a trendy".
22-02-2022
Užitočné informácie o tom, ako podať žiadosť na autorizáciu GMO odznejú na webinári, ktorý sa uskutoční dňa 3. marca 2022, v čase 11:00 – 12:30 (SEČ).
03-02-2022
XIX. Vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou Bezpečnosť a kontrola potravín, sa bude konať v dňoch 6-8.4.2022 v PARK hoteli v Piešťanoch.
01-02-2022
EFSA aktualizoval návody na hodnotenie expozície v procese hodnotenia rizík prípravkov na ochranu rastlín (OPEX Guidance
https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.2903/j.efsa.2022.7032 ) pre prevádzkovateľov, pracovníkov, rezidentov a okoloidúcich. Súvisiaci kalkulátor bol revidovaný a bol vyvinutý užívateľsky prívetivý on-line nástroj (OPEX Calculator) založený na aktualizovanej metodike popísanej vo vodítkach.
27-01-2022
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín v súvislosti s blížiacou sa konferenciou ONE: One – Health, Environment, Society - Conference 2022 – organizujú videosúťaž abstraktov.
21-01-2022
Úrad EFSA by chcel pozvať odborníkov zapojených do hodnotenia rizika v oblasti nanovied a nanotechnológií v potravinovom a krmivovom reťazci, aby sa zúčastnili na dvojdňovom workshope v Bruseli 31. marca a 1. apríla 2022.
08-11-2021
EFSA webinár „Webinar on smoke flavourings" sa uskutoční online 9. decembra 2021, 11:00 – 12:30 hod. (SEČ).