Výzvy, granty, tendre
25-07-2022
Za účelom zvýšenia pripravenosti na hodnotenie rizík, vedie EFSA interaktívne profily nákaz, ktoré poskytujú užívateľsky prívetivé a na dôkazoch založené informácie o 47 nákazách prenášaných vektormi a/alebo nákazách uvedených v nariadení o zdraví zvierat - kategória A.
22-07-2022
Dovolili by sme si Vás informovať, že na webových stránkach elektronického trhoviska EÚ (TED e-Tendering) bola publikovaná výzva EFSA "Monitoring a dohľad nad dátami pre budúce potreby hodnotenia chemických rizík v EFSA: skúmanie nových možností".
22-07-2022
Cieľom tohto tendra je vypracovať akčný plán (tj strategický plánovací dokument, ktorý popisuje súčasný stav problematiky, nedostatky v údajoch, prekážky, možnosti spolupráce, ktorý umožňuje stanoviť priority stratégií potrebných na dosiahnutie danej vízie) v oblasti agregovanej expozície chemickým látkam,...
22-07-2022
Predmetná výzva GP/EFSA/ED/2022/01 je zameraná na predkladanie návrhov prípadových štúdií založených na metodikách nového prístupu (NAM) v oblastiach, ktoré boli v pláne NAM označené ako oblasti vyžadujúce ďalší vedecký rozvoj.
13-07-2022
Centrum ECDC (The European Centre for Disease Prevention and Control) zverejnilo novú výzvu zameranú na antimikrobiálnu rezistenciu (AMR).
11-07-2022
Úrad EFSA znovu spustil otvorenú výzvu na predkladanie ponúk (OC/EFSA/ED/2022/03) na vypracovanie plánu opatrení so zameraním na vývoj akčných máp pre uplatňovanie omických a bioinformatických prístupov: Smerom k hodnoteniu rizík novej generácie.
23-05-2022
OC/EFSA/IDATA/2022/01. Termín na predkladanie ponúk: 15. 6. 2022
19-04-2022
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) zverejnil výzvu na získanie informácií pre hodnotenie expozície enzýmov v potravinách.
13-04-2022
EFSA sa snaží identifikovať in vitro stratégie testovania toxicity pre proteíny na podporu hodnotenia ich toxicity v kontexte hodnotenia rizika potravín a krmív.
05-04-2022
Prídavné látky v potravinách by sa mali podľa potreby vždy prehodnotiť z hľadiska meniacich sa podmienok použitia a nových vedeckých informácií.