Facebook Statistics
Značka Kvality

Náročné hranice v hodnotení rizika – zdieľanie skúseností

21-06-2012

Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) organizuje vedeckú konferenciu, ktorej cieľom je podpora a presadzovanie vedy v oblasti hodnotenia rizika. Konferencia, ktorá sa uskutoční počas jubilejného 10. výročia založenia úradu EFSA, má za cieľ spojiť vedcov z rôznych vedných disciplín a vytvoriť priestor na diskusiu o najnovšom vývoji v hodnotení rizika a u metodík hodnotenia rizika.

Cieľom konferencie bude:

  • Stimulovať diskusiu medzi vedcami pracujúcimi v rôznych vedených oblastiach,
  • Zhodnotiť čo sa naučilo za posledných 10 rokov a navrhnúť smery pre prístupy hodnotenia rizika v budúcnosti,
  • Zamerať sa na kľúčové výzvy a možnosti harmonizácie v oblasti hodnotenia rizika naprieč rôznym vedeckým doménam.

Prezentácie budú zamerané na metódy hodnotenia rizika, správy o zbere dát a na hodnotenie rizika v individuálnych oblastiach ako zdravie rastlín, prípravky na ochranu rastlín a ich reziduá, GMO, kŕmne doplnkové látky, zdravie zvierat, biologické riziká, kontaminanty v potravinovom reťazci, materiály prichádzajúce do styku s potravinami, enzýmy, arómy a technologicky pomocné látky, prídavné látky a zdroje živín pridávané do potravín a výživa.

Štruktúra konferencie

Okrem vedeckých prednášok poskytne konferencia dostatok priestoru na diskusiu a výmenu vedeckých názorov. Preto sa 7. Novembra 2012 ráno uskutoční plenárna sekcia s úvodnými prednáškami a následne po nich sa poobede vytvorí 5 plenárnych sekcií.

Sekcie budú zamerané na:

  • Identifikáciu a charakterizáciu nebezpečenstva
  • Environmentálne hodnotenie rizika
  • Výživové expozície v hodnotení rizika
  • Charakterizáciu rizika
  • Efektívnosť hodnotenia u potravín a krmív.

Ráno 8.novembra 2012 budú odprezentované hlavné pripomienky a zistenia predchádzajúceho dňa zo všetkých plenárnych sekcií.

Komu je konferencia určená?

EFSA pozýva na konferenciu vedcov a expertov, ktorí sa zaujímajú o hodnotenie rizika potravín a krmív, najmä so skúsenosťami v tejto oblasti.

Registrácia

Registrácia na konferenciu prebieha online prostredníctvom webovej stránky EFSA:
http://www3.efsa.europa.eu/cf/meetingsub.cfm?meetingid=47

Maximálny počet účastníkov je cca 700. Posledný termín registrácie je 14.september 2012, v prípade, že počet registrovaných účastníkov dosiahne počet 700 pred 14.septembrom 2012, bude registrácia ukončená predčasne.

Žiadatelia budú informovaní po uzavretí registrácie, či boli vybraní na konferenciu čo najskôr. Následne si vybraní účastníci na vlastné náklady zabezpečia a zaplatia cestovné náklady a ubytovanie.

Účasť na konferencii nie je spoplatnená konferenčným poplatkom.

Miesto a termín konferencie
Konferencia sa uskutoční v Parme, v Taliansku, v auditóriu Paganini. Konferencia sa uskutoční 7. – 8. novembra 2012. Začiatok konferencie je naplánovaný na 09:00 hod, predpokladaný koniec konferencie je 13:30 hod.

Jazyk
Konferencia bude prebiehať v anglickom jazyku. Počas konferencie nebude poskytované žiadne tlmočenie.

Kontakt
V prípade otázok neváhajte kontaktovať úrad EFSA prostredníctvom uvedeného emailu: [email protected]

Prílohy (dokumenty na stiahnutie)



Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood