Konferencia EFSA: Veda, potraviny, spoločnosť – 2. deň
Parma, 19. september 2018
Po tom, čo bolo hodnotenie rizika dané počas včerajšieho plenárneho zasadnutia do spoločenského kontextu, dnes sa konferencia EFSA zameriava na pokrok v oblasti vedeckého hodnotenia rizika. Počas štyroch zasadnutí skúmajú poprední experti z celého sveta budúcnosť hodnotenia rizika týkajúceho sa životného prostredia, ľudského zdravia, výživy a biologických rizík.
Témy zahŕňajú: úlohu ekosystémových služieb pri environmentálnom hodnotení rizika, pokroky a výzvy v hodnotení rizika pre ľudské zdravie (pokračovanie dňa 20. 9. 2018), prechod z chorôb spôsobených s nedostatkom živín na choroby vyplývajúce z ich nadbytku, ktoré vyvolávajú obavy ohľadom verejného zdravia v rozvinutých krajinách a sledovanie rizika v rámci celého globalizovaného potravinového reťazca.
Sledujte tieto a ďalšie špičkové diskusie prostredníctvom oficiálneho hashtagu #EFSA2018 alebo sa pripojte na živé vysielanie konferencie.
Sledujte naživo Twitter o 17:30!
Médiá sa v prípade otázok môžu obrátiť na:
EFSA Media Relations Office
Tel.: +39 0521 036 149
E-mail: [email protected]