Facebook Statistics
Značka Kvality


Vedecké stanovisko Panela CEF o hodnotení genotoxického potenciálu α,β-nenasýtených alkalických ketónov a prekurzorov

14-07-2015
Úrad bezpečnosti potravín bol požiadaný, aby posúdil genotoxický potenciál 14tich dochucovacích látok v ,,hodnotení dochucovacej skupiny č. 210“ (FGE.210). Panel dospel k záveru, že genotoxický potenciál ktorejkoľvek látky z tejto skupiny nemožno vylúčit...

Enzootická bovinná leukóza

13-07-2015
EFSA zverejnila publikáciu s názvom : „Enzootická bovinná leukóza“, v ktorej sa hovorí, že EBL je ochorenie hovädzieho dobytka spôsobené bovinným leukemickým vírusom (BLV)...

Výživové referenčné hodnoty pre vitamín B12

10-07-2015
Panel NDA navrhol výživové referenčné hodnoty pre kobalamín (vitamín B12). Prístup založený na kombinácii biomarkerov kobalamínového statusu, napríklad sérového kobalamínu, holotranskobalamínu (holoTC), kyseliny metylmalónovej (MMA) a celkového plazmového homocysteínu (tHcy) je podľa Panela najvhodnejším prístupom pre návrh DRVs pre kobalamín...

Výživové referenčné hodnoty pre vitamín E

10-07-2015
EFSA Pane pre dietetické výrobky, výživu a alergény (NDA) vypracoval na základe požiadavky Európskej komisie odvodené výživové referenčné hodnoty (DRVs) pre vitamín E, ktoré prezentuje v tomto stanovisku, pričom za vitamín E považuje výlučne α-tokoferol.

Vedecké stanovisko k bezpečnosti používania oxidovaného polyetylénového vosku

10-07-2015
ANS Panel EFSA vypracoval vedecké stanovisko prehodnocujúce bezpečnosť používania oxidovaného polyetylénového vosku (E 914), tzv. OPEW ako potravinového aditíva...

Vedecké stanovisko k bezpečnosti rozšíreného používania glykozidov stéviolu (E 960) ako prídavných látok

10-07-2015
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín vykonal hodnotenie expozície glykozidov stéviolu (E 960) vyplývajúce z ich používania ako prídavných látok do potravín...

Vedecké stanovisko k používaniu aditív kyseliny sorbovej, sorbanu draselného a sorbanu vápenatého

10-07-2015
Panel pre prídavné látky a výživové zdroje pridávané do potravy bol požiadaný, aby vypracoval vedecké stanovisko prehodnocujúce používanie kyseliny sorbovej (E 200), sorbanu vápenatého (E 203) a sorbanu draselného (E 202) ako potravinových aditív...

Bezpečnosť prídavných látok do potravín obsahujúcich meď v chlorofilových a chlorofilínových komplexoch.

10-07-2015
Panel EFSA pre potravinové aditíva a výživové zdroje pridávané do potravín (ANS) pripravil vedecké stanovisko prehodnocujúce bezpečnosť komplexov chlorofilínov, komplexov chlorofilínov a medi, ktoré sa používajú ako potravinové aditíva...

VectorNet – geografická distribúcia vektorov

06-07-2015
Vector Net je európska sieť pre zber a zdieľanie dát o geografickej distribúcii vektorov článkonožcov, ktoré môžu prenášať agensy spôsobujúce ochorenie ľudí a zvierat. Projekt je financovaný spoločne s Európskym centrom pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC, Štokholm, Švédsko) a Európskym úradom pre bezpečnosť potravín (EFSA, Parma, Taliansko) a nadväzuje na ...

Vedecké stanovisko EFSA k THC v mlieku

03-07-2015
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín bol požiadaný o vypracovanie vedeckého stanoviska o ľudskom zdraví v spojitosti s prítomnosťou tetrahydrocanabinolu (THC) v mlieku a inej potrave živočíšneho pôvodu.

BEEHAVE model – multistresory u včiel

01-07-2015
EFSA zverejnila publikáciu s názvom : „Statement on the suitability of the BEEHAVE model for its potential use in a regulatory context and for the risk assessment of multiple stressors in honeybees at the landscape level, v ktorom okrem iného hovorí, že panel interpretoval mandát postupným vyhodnotením...

Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood