Hodnotenie expozície potravinových enzýmov
Panel CEF publikoval v roku 2009 príručku o požiadavkách na dáta a metodológie predpokladané v hodnotení rizika potravinových enzýmov. Na základe skúseností získaných pri hodnotení poskytnutých dávok panel poznamenal, že rozpočtová metóda, ako prístup pôvodne navrhnutý pre hodnotenie potravinových aditív nebola vhodná pre účely hodnotenia bezpečnosti potravinových enzýmov. Panel sa teda zaviazal vyvinúť alternatívnu metodológiu hodnotenia. Panel odporúča v hodnotení výživovej expozície potravinovým enzýmom používať súčasné údaje o spotrebe potravín. Jednotlivé údaje hlásené cez komplexnú databázu EFSA o spotrebe potravín (EFSA Comprehensive European Food Consumption Database) budú použité v hodnotení dávok potravinových enzýmov. Predpokladá sa, že počas hodnotenia dávok bude vyvinutý procesný nástroj založený na nahlásenej sumárnej štatistike cez komplexnú databázu EFSA. Bližšie informácie je možné nájsť v stanovisku panela CEF.