ÚVZ SR vypracoval všeobecné zásady krízového plánu pre potravinárske prevádzky
Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR) na svojej webovej stránke uvádza, že v nadväznosti na úlohu A.1, vyplývajúcu z uznesenia vlády SR č. 111 zo dňa 11. 3. 2020, vypracoval Všeobecné zásady krízového plánu pre potravinárske prevádzky (č. SOPZvOŽaPP/3195/2020 zo dňa 14. 4. 2020). Na základe tohto dokumentu si prevádzkovatelia potravinárskych podnikov môžu pripraviť špecifické plány, prispôsobené na svoje podmienky. Pri zostavení materiálu boli použité doteraz vydané opatrenia ÚVZ SR. Prílohou uvedeného dokumentu (v anglickom jazyku) je dokument WHO COVID-19 and food safety: guidance for food businesses - interim guidance, ktorý sa venuje uvedenej problematike. Pripojené sú aj otázky a odpovede Európskej komisie venované danej problematike.