Facebook Statistics
Značka Kvality

Odpovede EK a INFOSAN na najčastejšie otázky o SARS-CoV-2 a potravinách

20-04-2020

Aby sa nešírili dezinformácie o riziku prenosu nového koronavírusu (SARS-CoV-2) prostredníctvom potravín, pripravila Európska komisia (DG SANTE - Zdravie a bezpečnosť potravín) ako aj Medzinárodná sieť úradov pre bezpečnosť potravín INFOSAN odpovede na najčastejšie otázky súvisiace s COVID-19 a potravinami.

Odpovede Európskej komisie dostupné vo všetkých jazykoch EÚ

Európska komisia odpovedá na možnosti prenosu SARS-CoV-2 na ľudí prostredníctvom potravín pri ich výrobe, predaji, manipulácii s nimi ako aj ich konzumácii. Dokument je dostupný už aj v slovenskom jazyku.

  • ​Zoznam otázok:

 

INFOSAN odpovedá potravinárom, úradom i spotrebiteľom

Sieť INFOSAN, spadajúca pod Organizáciu pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) a Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO), poskytla odpovede na najčastejšie otázky súvisiace s ochorením COVID-19, ktoré dostala od svojich členov. 

Odpovede sú rozdelené podľa 3 oblastí:

  • potravinárske podniky
  • príslušné orgány zodpovedajúce za bezpečnosť potravín
  • spotrebitelia

Ich súhrn v slovenskom jazyku nájdete v prílohe Odpovede INFOSAN na najčastejšie otázky o COVID-19".

Prílohy (dokumenty na stiahnutie)



Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood