Facebook Statistics
Značka Kvality

Šiesty diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“

27-04-2023

Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydáva šiesty diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa bližšie zameral na antibiotiká a antimikrobiálnu rezistenciu.

Antibiotiká: zaobchádzajte opatrne

Antibiotiká sú v súčasnosti veľmi dôležité. Chránia ľudí a zvieratá pred širokou škálou infekcií, avšak tento vzácny zdroj treba využívať opatrne. Narastá počet baktérií, ktoré sú schopné prežiť alebo sa množiť v prítomností antibiotík, pričom niektoré z týchto baktérií sa používajú na liečbu bežných ochorení, ktoré ešte pred sto rokmi mohli byť smrteľné.

Vypočujte si šiesty diel EFSA podcastu „Science on the menu“, v ktorom James Ramsay, vedúci komunikačného oddelenia EFSA, rozoberá s expertom Ernesto Liebana, vedúci tímu pre biologické nebezpečenstvo, výzvu, ktorú predstavuje antimikrobiálna rezistenciačo sa proti nej dá robiť.

Nový diel EFSA podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.

Upozornenie: Názory respondentov podcastu nemusia nevyhnutne prezentovať oficiálne stanovisko úradu EFSA. Obsah podcastu je aktuálny v čase uverejnenia.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood