Šiesty diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydáva šiesty diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa bližšie zameral na antibiotiká a antimikrobiálnu rezistenciu.
Antibiotiká: zaobchádzajte opatrne
Antibiotiká sú v súčasnosti veľmi dôležité. Chránia ľudí a zvieratá pred širokou škálou infekcií, avšak tento vzácny zdroj treba využívať opatrne. Narastá počet baktérií, ktoré sú schopné prežiť alebo sa množiť v prítomností antibiotík, pričom niektoré z týchto baktérií sa používajú na liečbu bežných ochorení, ktoré ešte pred sto rokmi mohli byť smrteľné.
Vypočujte si šiesty diel EFSA podcastu „Science on the menu“, v ktorom James Ramsay, vedúci komunikačného oddelenia EFSA, rozoberá s expertom Ernesto Liebana, vedúci tímu pre biologické nebezpečenstvo, výzvu, ktorú predstavuje antimikrobiálna rezistencia a čo sa proti nej dá robiť.
Nový diel EFSA podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.
Upozornenie: Názory respondentov podcastu nemusia nevyhnutne prezentovať oficiálne stanovisko úradu EFSA. Obsah podcastu je aktuálny v čase uverejnenia.
- Úrad EFSA vyhlásil výzvu na možnosť zúčastniť sa stáže „Traineeship Call for 2023“. Prihlášky je možné podať do 15. 5. 2023.