Piaty diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydáva piaty diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa bližšie zameral na aktuálnu situáciu súvisiacu s výskytom vtáčej chrípky.
Vtáčia chrípka: pohľad z vtáčej perspektívy
Situácia v súvislosti s vtáčou chrípkou sa v Európe aj vo svete neustále vyvíja, pričom sú stále hlásené nové ohniská nákazy vtákov, príležitostné infekcie u cicavcov a tiež sporadické prípady nákazy u ľudí.
Vypočujte si piaty diel EFSA podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa James Ramsay, vedúci komunikačného oddelenia EFSA, rozpráva s expertkou Francesca Baldinelli, vedecká pracovníčka v tíme Animal Health EFSA, ktorá v podcaste objasňuje aktuálnu situáciu vtáčej chrípky.
Nový diel EFSA podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.
Viac informácií k aktuálnej situácii súvisiacej s vtáčou chrípkou nájdete na webovej stránke MPRV SR alebo na webovej stránke EFSA.
Upozornenie: Názory respondentov podcastu nemusia nevyhnutne prezentovať oficiálne stanovisko úradu EFSA. Obsah podcastu je aktuálny v čase uverejnenia.