Druhý diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydáva druhý diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa zameral na nákazy prenášané potravinami.
Tešíte sa na sviatky, počas ktorých si vychutnáte najlepšie tradičné jedlá s blízkymi a priateľmi?
Druhý diel podcastu „Science on the menu“ je ideálnym sprievodcom pred týmto obdobím.
V druhom dieli podcastu nás Valentina Rizzi, vedúca tímu EFSA pre biologické monitorovanie, prevedie rizikami spojenými s kontamináciou potravín a pravidlami, ktoré by sa mali dodržiavať, aby potraviny, ktoré pripravujeme a konzumujeme zostali bezpečné.
Spolu s Barbarou Ghizzoni, vedúcou tímu Digital Publishing na komunikačnom oddelení EFSA, diskutujú o tom, ako EFSA v spolupráci s ďalšími európskymi organizáciami, ako je napr. Európske centrum pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC), postupuje pri prepuknutí epidémií nákaz prenášaných potravinami.
Ak by ste sa po vypočutí druhého dielu podcastu chceli dozvedieť viac o nákazách prenášaných potravinami, navštívte EFSA špecializovanú mapu a interaktívny informačný panel.
V prípade ak Vás zaujíma práca Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC) vypočujte si ich podcast "ECDC: On Air".
Nový diel podcastu si môžete vypočuť na rôznych platformách, ako aj na web stránke EFSA.