Desiaty diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal desiaty diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa bližšie zameral na nové potraviny vyrobené v laboratóriu.
Z laboratória na vidličku
Zaujímalo Vás niekedy ako chutí steak vypestovaný v laboratóriu? Alebo ako ho vypestovať? Počúvajte a dozviete sa to!
Od kultivovaných kuracích nugetiek až po hovädzie hamburgery z buniek - potraviny získané z bunkových kultúr sa dostávajú na titulky novín po celom svete. V najnovšom diely EFSA podcastu sa dozviete o motivácii, s ktorou sa stretávajú výrobcovia a o výzvach, ktorým čelia, a nato, či by sa niekedy tieto potraviny mohli stať alternatívou tradičného mäsa.
Vypočujte si desiaty diel EFSA podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa Edward Bray, pracovník komunikačného oddelenia EFSA, rozpráva s expertom Wolfgang Gelbmann, vedecký pracovník v tíme pre charakterizáciu nových potravín v EFSA, ktorý nám vysvetľuje ako sa bude posudzovať bezpečnosť a proces získania povolenia v EÚ.
Nový diel EFSA podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke úradu EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.
Upozornenie: Názory respondentov podcastu nemusia nevyhnutne prezentovať oficiálne stanovisko úradu EFSA. Obsah podcastu je aktuálny v čase uverejnenia.