Trinásty diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal trinásty diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa bližšie zameral na zdravie rastlín.
Cudzinec (druh) vs. rastliny: pozor na votrelcov
Invazívne cudzie druhy, ako napríklad škodcovia v poľnohospodárstve a lesníctve, môžu spôsobiť vážne problémy, ak sa dostanú na nové územia.
Vypočujte si trinásty diel EFSA podcastu „Science on the menu“, ktorý je zameraný na prácu úradu EFSA v oblasti zdravia rastlín a na riziká, ktoré môžu predstavovať títo nevítaní hostia.
James Ramsay, vedúci komunikačného oddelenia úradu EFSA, sa rozpráva s vedeckými expertkami Agata Kaczmarek (vedúca oddelenia úradu EFSA pre hodnotenie rizík v oblasti zdravia rastlín) a Sara Tramontini (vedúca v tíme monitorovania zdravia rastlín úradu EFSA) a s expertkou na komunikáciu Irene Zanetti (tím úradu EFSA pre koordinovanú komunikáciu), aby preskúmali nenápadných votrelcov, ktorí môžu preniknúť do našej krajiny a vplyv, ktorý môžu mať.
V podcaste sa dozviete aj o kampani úradu EFSA „Plant Health for Life“ a o praktických krokoch, ktoré môže podniknúť každý z nás, aby chránil životné prostredie.
Nový diel EFSA podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke úradu EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.
Upozornenie: Názory respondentov podcastu nemusia nevyhnutne prezentovať oficiálne stanovisko úradu EFSA. Obsah podcastu je aktuálny v čase uverejnenia.