Štrnásty diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal štrnásty diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa bližšie zameral na testovanie na zvieratách.
Myši alebo ľudia – viac ako len testovanie na zvieratách
Testovanie na zvieratách pomáha udržiavať bezpečnosť už viac ako 60 rokov, odkedy bolo prvýkrát uvedené do praxe. Avšak nedávny pokrok v modelovaní údajov ponúka lepšiu a etickejšiu alternatívu.
Vypočujte si štrnásty diel EFSA podcastu „Science on the menu“, ktorý sa začína tragickou udalosťou s následkom vrodených chýb, cez zákony vyžadujúce testovanie nových látok na zvieratách až po pohľad do budúcnosti bez testovania na zvieratách. V tomto diely podcastu sa Edward Bray, pracovník komunikačného oddelenia úradu EFSA, rozprával s Jean-Lou Dorne, vedecký pracovník oddelenia metodiky a vedeckej podpory úradu EFSA.
Nový diel EFSA podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke úradu EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.
Upozornenie: Názory respondentov podcastu nemusia nevyhnutne prezentovať oficiálne stanovisko úradu EFSA. Obsah podcastu je aktuálny v čase uverejnenia.