Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Ochutnajte tohtoročný Agrofilm!

28-09-2015

(Lužianky pri Nitre, 28. september 2015) Svoje plátna dnešným dňom sprístupnil Agrofilm 2015. Prestížny medzinárodný filmový festival premietne 112 dokumentárnych filmov z 18 krajín zo štyroch kontinentov sveta (z Európy, Ázie, Južnej Ameriky a Austrálie). Najviac je prirodzene domácich dokumentov, tradične je veľmi bohatá nemecká ponuka a tento raz mimoriadne silné zastúpenie prišlo zo susedného Maďarska.

Bohatá ponuka je pripravená každý deň počas celého festivalového týždňa, ktorý potrvá do 2. októbra. Premietanie sa uskutoční na viacerých miestach. Domovská filmová sála je v Národnom poľnohospodárskom a potravinárskom centre (NPPC) v Lužiankach pri Nitre, ponuka 33 filmov je  k dispozícii na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, 18 filmov počas troch dní na Univerzite Konštantína filozofa doplnia tematické prednášky s vedeckými pracovníkmi, študenti ale aj ostatní diváci si vo Zvolene na Technickej univerzite môžu vybrať z ponuky 22 filmov. Okrem tradičného denného premietania v obchodnom centre Mlyny v Nitre bude premietanie prebiehať i v hlavnom vysielacom čase multikina, teda v utorok a v stredu o 20,00 hod.

„Agrofilm vstupuje do štvrtého desaťročia svojej existencie. Myslím, že nájsť spôsob, akým zaujať nejedno mladé študentské oko na tému poľnohospodárstva, si vyžaduje neustále odhodlanie uvedomovať si, že každý z nás nesie zodpovednosť za formovanie novej generácie, platí, že to, čo zasejeme, budeme aj žať. Som veľmi rád, že festival je akceptovaný európskymi štruktúrami, ktoré potvrdzujú jeho medzinárodný kredit zo strany filmových tvorcov,“ uviedol minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomír Jahnátek.

Popri filmoch a koštovkách budú na vás čakať diskusie so skutočnými odborníkmi na zdravú výživu. Veľmi populárnym a hojne navštevovaným podujatím je multimediálny seminár v stredu. V sále NPPC vystúpia účinkujúci z filmov na pódium pred divákov. S návštevníkmi budú diskutovať na tému podpory biodiverzity formou greeningu a o farmovom chove divej zveri.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood