Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Štátna tajomníčka Lacko – Bartošová rokovala s veľvyslancom Holandského kráľovstva

14-10-2014

(Bratislava, 9. októbra 2014) – V minulom týždni prijala štátna tajomníčka MPRV SR Magdaléna Lacko-Bartošová mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Holandského kráľovstva Richarda van Rijssena a holandského poľnohospodárskeho radcu akreditovaného pre SR so sídlom vo Varšave Martijna Homana, na pôde agrorezortu.

Predmetom rokovania bola príprava SR na predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ v druhej polovici roku 2016 ako aj spolupráca Slovenska a Holandska. Vzhľadom k tomu, že pre Holandské kráľovstvo to už bude v poradí 13. predsedníctvo v Rade EÚ, holandská strana ponúkla aj svoju pomoc a skúsenosti. Diskutovalo sa aj o otázkach týkajúcich sa organizovania okrúhleho stola na tému mliečneho hovädzieho dobytka za účasti zástupcov tohto sektora zo Slovenska a Holandska, ktorý by sa mal uskutočniť v novembri 2014. Prebiehať by mal v podobnom formáte ako okrúhly stôl o problematike ošíparenského sektora, ktorý sa konal pod záštitou štátnej tajomníčky M. Lacko-Bartošovej v novembri 2012.

Na záver stretnutia sa holandskí predstavitelia zaujímali o spoločnú deklaráciu ministrov poľnohospodárstva V4 + 3 k návrhu nariadenia Európskeho parlamentu a Rady o ekologickej produkcie, ktorú ministri a štátni tajomníci podpísali 7. októbra 2014 v Beladiciach.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood