Šestnásty diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal pokračovanie predošlého dielu podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa opäť bližšie zameral na zavedenie prístupu „One Health“ do praxe.
Spájanie síl – pre ľudí, pre zvieratá a pre životné prostredie: One Health
Naše pohodlie a blahobyt závisia od zdravia zvierat, rastlín a životného prostredia. To, čo ovplyvňuje jedno, ovplyvňuje všetky ostatné, a to čoraz viac. Perspektíva jedného zdravia „One Health“ spočíva v spojení síl pri hľadaní integrovaných riešení spoločných výziev, ako je zmena klímy a rezistencia voči antibiotikám.
Vypočujte si šestnásty diel EFSA podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa James Ramsay, vedúci komunikačného oddelenia úradu EFSA, opäť rozpráva s odborníkmi z piatich vedeckých agentúr EÚ o tom, ako môžeme zaviesť prístup „One Health“ do praxe. Či už ide o zabezpečenie prístupu k život zachraňujúcim liekom alebo boj proti ďalším pandémiám, prístup „One Health“ bude mať zásadný význam pre to, ako sa naša spoločnosť bude rozvíjať v budúcnosti.
Hosťami oboch dielov podcastu sú odborníci z Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín (EFSA), z Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC), z Európskej environmentálnej agentúry (EEA), z Európskej chemickej agentúry (ECHA) a z Európskej agentúry pre lieky (EMA).
Pokračovanie EFSA podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke úradu EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.
Upozornenie: Názory respondentov podcastu nemusia nevyhnutne prezentovať oficiálne stanovisko úradu EFSA. Obsah podcastu je aktuálny v čase uverejnenia.