Facebook Statistics
Značka Kvality

Sekcia poľnohospodárstva a služieb

Svetový deň potravín

22-10-2014

(Nitra, 23. október 2014) – v priestoroch Galérie Mlyny sa uskutoční „Svetový deň potravín“, podujatie, ktoré sa každoročne organizuje vo všetkých členských krajinách Organizácie spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR by chcelo prostredníctvom tejto akcie upriamiť pozornosť na národné špecifiká potravinovej bezpečnosti, a to aj v súvislosti s tohtoročnou témou „Rodinné farmy: Nasycujú svet a starajú sa o planétu“. Problémy hladu, podvýživy a chudoby sa priamo týkajú miliónov ľudí v rozvojových krajinách. Snahou organizácie je preto zvýšiť touto cestou povedomie verejnosti o danej problematike a prezentovať význam rodinných fariem pri zabezpečovaní zdravej a vyváženej stravy.

Na slávnostnej časti, ktorá sa uskutoční v dopoludňajších hodinách v priestoroch Agroinštitútu v Nitre, budú pre všetkých prítomných pripravené zaujímavé informácie zo sveta výživy a poľnohospodárstva na Slovensku a v Európe. Trochu viac akcie zažijú návštevníci na sprievodnom podujatí „Malý trh“ s možnosťou ochutnať a nakúpiť výrobky domácich producentov potravín, ako sú syry, mäsové výrobky, ryby, med či pečivo.   

Prílohy (dokumenty na stiahnutie)



Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood