Pre správne fungovanie stránky povoľte Javascript vo Vašom prehliadači.
Archív správ
26-04-2022
Významný krok pri budovaní moderného slovenského pôdohospodárstva. Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) Samuel Vlčan a rektorka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) Klaudia Halászová dnes slávnostne podpísali
Memorandum o spolupráci.
22-04-2022
Bezpečnosť a kvalita potravín, spolupráca v oblasti cieľov stratégie F2F, opatrenia v súvislosti s konfliktom na Ukrajine, ale aj spolupráca v oblasti výskumu a inovácií pre rozvoj potravinových systémov a bio-hospodárstva boli témami rokovania ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) Samuela Vlčana s poľským rezortným partnerom (Henryk Kowalczyk) počas stretnutia delegácií vlád Slovenskej republiky a Poľskej republiky, v piatok 22. apríla vo Vyšných Ružbachoch.
22-04-2022
Lesy nám poskytujú obrovský, nenahraditeľný zdroj energie a zároveň jedinečným spôsobom zachovávajú prirodzenú biodiverzitu. Dokážu predchádzať klimatickým zmenám, chránia pôdu aj vodu a sú domovom vzácnych druhov rastlín i živočíchov. Význam nášho jedinečného prírodného bohatstva vyzdvihol štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Martin Kováč na slávnostnom otvorení 16. ročníka Lesníckych dní.
20-04-2022
Iba zdravá konkurencieschopnosť potravinárov a dostatok potravín na pultoch obchodov dokážu zabezpečiť zníženie cien potravín. Uviedol to minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan na New Retail Summite 2022...
12-04-2022
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky (MPRV SR) Samuel Vlčan v záujme riešenia problému za rokovaním stolom, sa dnes stretol so zástupcami producentov obilia, s mlynármi a pekármi. V súvislosti s konfliktom na Ukrajine všetci účastníci tzv. obilninovej vertikály informovali o svojej situácii. Šéf agrorezortu predstavil návrh opatrení, ktoré ponúka ako riešenie.
08-04-2022
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky (MPRV SR) vyhlásilo výberové konanie na funkciu generálneho riaditeľa štátneho podniku LESY Slovenskej republiky. Súčasťou požiadaviek na uchádzačov je zaslanie návrhu stratégie a koncepcie rozvoja organizácie v rámcoch aktuálneho programového vyhlásenia vlády SR. Bližšie informácie pre uchádzačov sú zverejnené na webe MPRV SR.
07-04-2022
V súvislosti s vojnou na Ukrajine uvoľnila Európska komisia pravidlá pre ekologické postupy v poľnohospodárstve. Slovenská republika sa k tejto možnosti pripojila, keďže Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) považuje pomoc našim poľnohospodárom za mimoriadne dôležitú. V tomto ťažkom období preto zavádza výnimku z postupov aj pre slovenských poľnohospodárov. V praxi to znamená, že pre zabezpečenie dostatku poľnohospodárskych plodín a produktov z nich, môžu poľnohospodári využiť aj tie polia, ktoré za normálnych okolností museli zostať ležať úhorom.
05-04-2022
Pri príležitosti životného jubilea 100 rokov dnes minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan ocenil Ing. Antona Piršela, CSc. za celoživotný prínos v oblasti šľachtenia a semenárstva, ako aj rozvoj a propagáciu výskumu v tejto oblasti. Šéf agrorezortu navštívil jubilanta v zariadení sociálnych služieb v Jablonovom a udelil mu Cenu ministra.
31-03-2022
MPRV SR ako Riadiaci orgán pre
Program rozvoja vidieka SR 2014-2022 týmto oznamuje, že PPA ako poskytovateľ príspevku z Programu rozvoja vidieka SR 2014-2022 vyhlásila III. výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok pre
podopatrenie 6.1 „Podpora na začatie podnikania pre mladých poľnohospodárov“.
31-03-2022
MPRV SR ako Riadiaci orgán pre
Program rozvoja vidieka SR 2014-2022 týmto oznamuje, že PPA ako poskytovateľ príspevku z Programu rozvoja vidieka SR 2014-2022 vyhlásila III. výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok pre
podopatrenie 6.3 „Podpora na začatie podnikania na rozvoj malých poľnohospodárskych podnikov“.
30-03-2022
Už niekoľko dní sa verejným priestorom na Slovensku šíria rôzne poplašné správy o nedostatku obilia ako základnej potraviny.