Facebook Statistics
Značka Kvality

Záverečné správy z programu EU-FORA

03-10-2019

Skončilo sa 2. kolo Európskeho partnerského programu pre hodnotenie rizika (EU-FORA), ktorý realizuje Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA). Pri tejto príležitosti EFSA zverejnila v špeciálnom vydaní svojho online periodika EFSA Journal záverečné správy z hodnotenia rizika (HR), ktoré vypracovali absolventi a partnerské organizácie programu.

V rámci 2. kola EU-FORA bolo vypracovaných 15 správ, napr. pre molekulárnu typizáciu a sekvenovanie celého genómu Campylobacter jejuni; pre kvantitatívne HR Listeria monocytogenes v tradičných pokrmoch určených na priamu spotrebu; pre hmyz v potravinách a krmivách a jeho alergenicitu a analytickú detekciu či pre dietetickú expozíciu viacerým rezíduám pesticídov a ďalšie.

Európsky partnerský program pre hodnotenie rizika EU-FORA

Program EU-FORA je určený pre „mid-career" vedcov z krajín EÚ a EFTA, ktorým poskytuje príležitosť rozšíriť svoje vedomosti a praktické skúsenosti s HR v oblasti bezpečnosti potravín. Účelom programu je budovanie vedeckej komunity EÚ budúcnosti. Účastníci programu stážujú v partnerských európskych vedeckých inštitúciách EU-FOR A po dobu niekoľkých mesiacov. Budovanie vedeckých kapait prostredníctvom EU-FORA realizuje EFSA už od roku 2016. Za 2 roky sa programu zúčastnilo viac ako 200 vedcov a 100 vedeckých organizácií.

Viac informácií o programe EU-FORA nájdete na webových stránkach EFSA.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood