Facebook Statistics
Značka Kvality

Zaregistrujte sa na letný kurz „Parma Summer School 2020 - One Health"

06-02-2020

 

Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) otvoril registráciu na intenzívny kurz „​Parma Summer School 2020 - One Health", ktorý sa uskutoční v Parme v termíne 09. - 11. 06. 2020. Spoluorganizátormi kurzu sú Škola pokročilých štúdií o potravinách a výžive na Parmskej univerzite a Katolícka univerzita Sacro Cuore z Piacenza.

Zameraním tohto intenzívneho kurzu je koncept „One Health - Jedno zdravie", ktorý uznáva úzke prepojenie zdravia ľudí, zvierat, životného prostredia a predstavuje tému globálneho významu. Zoonózy, alimentárne nákazy a mikrobiálna rezistencia sú dobrými príkladmi prepojenia týchto oblastí, a práve tu je obzvlášť dôležitý prístup „One Health". V rámci tohto prístupu by mali byť navrhované a implementované programy, politiky, právne predpisy ako aj výskum na miestnej, regionálnej, národnej a globálnej úrovni. Viaceré disciplíny pritom spolu vzájomne súvisia a spolupracujú na dosiahnutí lepších výsledkov v oblasti verejného zdravia. Táto vízia nie je úplne nová. No zmeny vedúce k výskytu a opätovnému výskytu niektorých chorôb (zmena podnebia, rast ľudskej populácie, rozširovanie medzinárodných ciest a obchodu, atď.) určite zvýšili relevantnosť takéhoto multidisciplinárneho prístupu.

Kurz je otvorený pre doktorandov, mladých postdoktorandov a vedcov, ktorí chcú prehĺbiť svoje znalosti a porozumenie konceptu „One Health".

Kurz v trvaní 3 dni bude zameraný na teóriu s prípadovými štúdiami. Odznejú prednášky odborníkov z Európskej komisie, národných inštitúcií, európskych a medzinárodných organizácií, ale aj akademickej obce. Účastníci budú mať možnosť prehĺbiť svoje vedomosti a získať kontakty na odborníkov a kolegov z celého sveta.

Kurz je bez účastníckeho poplatku, no účastníci si musia sami zabezpečiť ubytovanie a dopravu. Registrovať sa je možné do 31. 03. 2020 prostredníctvom elektronického formulára. Registrácia je obmedzená na 150 osôb. O účasti rozhodne vedecký výbor podľa zásady „Kto skôr príde, je skôr na rade".

Viac informácií  o intenzívnom kurze „Parma Summer School 2020 - One Health" (obsah kurzu, program, miesto a dátum konania, praktické informácie pre účastníkov, informácie o organizačnom a vedeckom výbore, atď.) nájdete na webovej stránke kurzu.

V prípade otázok alebo ďalších podrobností kontaktujte [email protected].

Pôvodné znenie tlačovej správy nájdete na webovej stránke EFSA

Médiá sa v prípade otázok môžu obrátiť na:

 

EFSA Media Relations Office
Tel. +39 0521 036 149
Email [email protected]

 

Iní ako predstavitelia médií sa môžu obrátiť na Ask EFSA Service.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood