Webináre EFSA k potravinárskym enzýmom
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) organizuje v dňoch 29. 3. a 31. 3. 2021 bezplatné interaktívne webináre pre žiadateľov o autorizáciu potravinárskych enzýmov.
Potravinárske enzýmy patria medzi regulované produkty. Ich umiestnenie na trh EÚ je povolené v súlade s nariadením (ES) č. 1331/2008, ktorým sa ustanovuje spoločný postup schvaľovania potravinárskych prídavných látok, potravinárskych enzýmov a potravinárskych aróm. Na podporu rozhodnutia o povolení EFSA hodnotí bezpečnosť potravinárskych enzýmov za predpokladaných podmienok použitia.
V roku 2009 bola zverejnená príručka EFSA, ktorá má žiadateľom pomôcť pri príprave dokumentácie k potravinárskym enzýmom. EFSA túto príručku aktualizuje na základe najnovšieho vedeckého vývoja a „best practices".
Vzhľadom na aktualizáciu príručky organizuje pre žiadateľov EFSA bezplatné webináre:
- 29. 03. 2021: Toxicological studies for the submission of a dossier on food enzymes
- 31. 03. 2021: Food enzyme intake model (FEIM)