Webinár EFSA k FEIM (31.3.2021)
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) organizuje bezplatný interaktívny webinár k „Food enzyme intake model“ (FEIM).
Potravinárske enzýmy sú povolené na umiestnenie na trh EÚ v súlade s nariadením (ES) č. 1331/2008, ktorým sa ustanovuje spoločný postup schvaľovania potravinárskych prídavných látok, potravinárskych enzýmov a potravinárskych aróm. Na podporu rozhodnutia o povolení EFSA hodnotí bezpečnosť potravinárskych enzýmov za predpokladaných podmienok použitia.
V roku 2009 bola uverejnená príručka EFSA, ktorá má žiadateľom pomôcť pri príprave dokumentácie k potravinárskym enzýmom. EFSA túto príručku aktualizuje na základe najnovšieho vedeckého vývoja a „best practices“. Príručka obsahuje nový model FEIM na odhad expozície potravin árskym enzýmom v strave, ktorý využíva údaje o európskej spotrebe.
Cieľom webinára je vysvetliť zainteresovaným stranám, aké informácie sú potrebné na použitie modelu FEIM, ako aj zdôrazniť význam spolupráce s rôznymi zainteresovanými stranami pre konsolidáciu vstupných údajov na skompletizovanie modelu FEIM.
Webinár sa uskutoční 31. 03. 2021 od 09.30-12.30.
Registrovať sa môžete do 24. 03. 2021. V registračnom formulári môžete posiela ť otázky na webinár. Zadávať otázky počas webinára budete môcť prostredníctvom chat-boxu.
Program a viac informácií nájdete na webovej stránke EFSA. Akékoľvek ďalšie otázky adresujte na [email protected].