Facebook Statistics
Značka Kvality

Tlačové správy

Výberové konanie na riaditeľa Slovenského pozemkového fondu pokračuje

25-08-2021

Výberové konanie na riaditeľa Slovenského pozemkového fondu (SPF) bude pokračovať. Informoval o tom dnes pred zasadnutím vlády minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan (nom. OĽaNO). Dôvodom, prečo minister nenavrhol vláde vymenovanie uchádzača, ktorý najlepšie obstál vo výberovom pohovore je, že v minulosti bol pracovníkom advokátskej kancelárie, ktorá vedie s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR súdny spor. Šéf agrorezortu sa preto rozhodol - v zmysle zákona - vo výberovom konaní pokračovať a celý proces urobiť ešte transparentnejším.

„Po zverejnení výsledkov som sa vďaka médiám dozvedel, že víťaz výberového pohovoru bol v minulosti pracovníkom advokátskej kancelárie, s ktorou SPF aktuálne vedie súdny spor. Aj keď kandidát pracoval pre túto spoločnosť pred 20 rokmi, predsa len môžu vzniknúť podozrenia z konfliktu záujmov v tejto veci," vysvetlil Vlčan.

Ako ďalej uviedol, podmienky výberového konania pre samotných uchádzačov zostanú nezmenené. Minister však chce, aby bol výber transparentnejší, a preto dôjde k rozšíreniu výberovej komisie o zástupcov verejnosti a sprístupnenie vypočutia prostredníctvom živého vysielania. Opätovne budú vypočutí všetci doteraz prihlásení kandidáti, ktorí spĺňajú kvalifikačné podmienky. „Zároveň budem rád, ak sa prihlásia aj ďalší kandidáti. Vzhľadom k tomu, že SPF spravuje najväčší majetok štátu, riaditeľ má veľkú zodpovednosť – po dohode s premiérom môžeme budúcemu riaditeľovi SPF ponúknuť manažérsky plat 5-tisíc eur," uzavrel Vlčan.

Výberový pohovor na funkciu generálneho riaditeľa SPF sa uskutočnil v pondelok 23. augusta. Podľa hodnotenia výberovej komisie MPRV SR získal Marián Bulla 68 bodov, Karol Rajnoha 99 bodov a Jana Štilichová 86 bodov z možného počtu 125 bodov. O ďalšom postupe bude agrorezort v blízkej dobe informovať.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood