Facebook Statistics
Značka Kvality

Tretí diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“

09-02-2023

Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydáva tretí diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa zameral na nové potraviny, ktorými môže byť napríklad hmyz.

Ako si predstavujete chutný snack? Ovocie, sušienky alebo chlieb s džemom?

Čo by ste povedali nato, ak by Vám niekto ponúkol niečo odvážnejšievyprážané cvrčky alebo kobylky?

Tie sú obľúbené v niektorých krajinách, napríklad v Thajsku alebo Mexiku, a často sa jedia s čili alebo limetkou. V Európe sú reakcie na takýto snack zmiešané!

V treťom dieli podcastu „Science on the menu“ sa James Ramsay, vedúci komunikačného oddelenia EFSA, rozpráva s expertom Ermolaosom Ververisom, vedeckým pracovníkom v tíme pre nové potraviny, ktorý vysvetľuje ako tím EFSA pre nové potraviny posudzuje či sú potraviny, ako je hmyz, bezpečné a núti nás prehodnotiť, ktoré potraviny v Európe považujeme za základné.  Ďalším hosťom podcastu je aj Edward Bray, pracovník pre komunikáciu.

Tretí diel podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke EFSA, ale aj na rôznych iných platformách. 


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood