Tretí diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydáva tretí diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa zameral na nové potraviny, ktorými môže byť napríklad hmyz.
Ako si predstavujete chutný snack? Ovocie, sušienky alebo chlieb s džemom?
Čo by ste povedali nato, ak by Vám niekto ponúkol niečo odvážnejšie - vyprážané cvrčky alebo kobylky?
Tie sú obľúbené v niektorých krajinách, napríklad v Thajsku alebo Mexiku, a často sa jedia s čili alebo limetkou. V Európe sú reakcie na takýto snack zmiešané!
V treťom dieli podcastu „Science on the menu“ sa James Ramsay, vedúci komunikačného oddelenia EFSA, rozpráva s expertom Ermolaosom Ververisom, vedeckým pracovníkom v tíme pre nové potraviny, ktorý vysvetľuje ako tím EFSA pre nové potraviny posudzuje či sú potraviny, ako je hmyz, bezpečné a núti nás prehodnotiť, ktoré potraviny v Európe považujeme za základné. Ďalším hosťom podcastu je aj Edward Bray, pracovník pre komunikáciu.
Tretí diel podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.