Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Humanitárna pomoc agrorezortu odchádza na východ

08-03-2022

Trvanlivé potraviny, voda, deky, vankúše či hygienické potreby, ktoré zabezpečili zamestnanci ministerstva a jeho podriadených organizácií, odchádzajú na východnú hranicu do obce Ubľa. Časť humanitárnej pomoci smeruje priamo na Ukrajinu pre ľudí, ktorí čakajú v dlhých radoch pred hraničnými kontrolami pri vstupe na Slovensko.  

,,Ďakujem všetkým zamestnancom, ktorí sa zapojili a priniesli materiálnu pomoc, prispeli finančne do zbierky, či venovali svoj čas a energiu na zhromaždenie a zabalenie všetkých vecí. Verím, že aspoň trochu prispejú k zmierneniu utrpenia ľudí utekajúcich pred vojnou na Ukrajine. Žiaľ, vyzerá to tak, že konflikt sa rýchlo neskončí a ľudí na úteku pred vojnou bude pribúdať. Preto v našej snahe pomáhať nesmieme poľaviť,“ uviedol minister Samuel Vlčan.

Okrem humanitárnej zbierky zamestnancov ministerstva a podriadených organizácií, poskytuje agrorezort ubytovacie kapacity, ktoré využívajú utečenci podľa potrieb, zriadil sklady na potraviny a iný tovar vo Vyšnom Nemeckom a Uliči a karanténne stanice pre zvieratá z Ukrajiny.  Od začiatku konfliktu MPRV SR monitoruje zásobovanie obchodov potravinami a základným hygienickým tovarom pre našich občanov. Obchodníci a výrobcovia potravín stále avizujú dostatočné množstvo zásob a plynulé zásobovanie obchodov na našom území.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood