Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

​SR získala v OECD post podpredsedu Výboru pre rybárstvo

21-12-2021

Paríž – SR získala v závere roka v OECD post podpredsedu Výboru pre rybárstvo (COFI). SR bude vo vedení výboru v roku 2022 zastupovať expert MPRV SR na rybársku politiku Ján Sukovský. Slovensko bude v užšom vedení (byre) tohto výboru zastúpená vôbec po prvýkrát od svojho vstupu do OECD.  

Ján Sukovský je dlhoročný delegát SR v COFI/OECD, ale aj vo FAO. Počas SK PRES v Rade EÚ bol súčasťou tímu SZ SR v Bruseli a zastupoval SR v náročných predsedníckych rokovaniach v agende rybolovu a rybolovných kvót. Podľa jeho slov: „Akvakultúra má vysoký potenciál na produkciu zdravých potravín, aj sladkovodná.

Výbor pre rybárstvo (COFI) existuje od roku 1961. Jeho cieľom je prispievať k podpore a propagácii udržateľného, dobre manažovaného, efektívneho a odolného sektoru rybolovu a rybárstva naprieč členskými krajinami OECD, ako aj celým dodávateľským reťazcom. Svojou prácou a analytickými materiálmi prispieva k udržateľnosti príjmov rybárskych komunít na celom svete, potravinovej bezpečnosti či udržaniu zdravých ekosystémov. Venuje sa aj takým aktuálnym výzvam, akou je zmena klímy.

SR je jednou z mála členských štátov OECD bez prístupu k moru. Výbor pre rybárstvo OECD sa však okrem morského rybolovu venuje aj vnútrozemskému rybolovu a sladkovodnej akvakultúre. O to významnejšia bude táto pozícia z pohľadu našich priorít zameraných na sladkovodnú akvakultúru a rybolov.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood