Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Agrorezort podáva pomocnú ruku samosprávam

28-10-2021

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) ponúka pomocnú ruku samosprávam na Slovensku v prípade, že identifikujú výskyt diviačej zveri vo svojich intravilánoch. Na základe príkazu hlavného veterinárneho lekára SR prof. Jozefa Bíreša a v zmysle zákona o poľovníctve nie je možný lov diviačej zveri v intravilánoch miest a obcí v súčinnosti s poľovníckou obcou. MPRV SR preto mimoriadne zriadilo e-mailovú adresu, na ktorú môžu predstavitelia samospráv zasielať informáciu o takomto výskyte a zároveň žiadosť o intervenciu zo strany veterinárnych lekárov SR.

Na základe posúdenia na mieste, ktoré vykonajú zástupcovia RVPS a poľovníci navrhnú odchyt zveri do klietok, pretože zbraň by sa mala používať v intravilánoch miest a obcí len v krajnej núdzi alebo imobilizáciu diviakov, ktorá je účinná hlavne v prípade, ak ide o výskyt malého počtu zveri. Imobilizáciu zveri zabezpečuje veterinárny lekár.

Adresa, na ktorú je možné nahlasovať uvedené prípady výskytu diviačej zveri je [email protected] . Je to predovšetkým z dôvodu účinnej eradikácie ochorenia AMO, ako aj zvýšenej bezpečnosti a komfortu obyvateľov miest a obcí. Zastavme spoločne šírenie afrického moru ošípaných.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood