Facebook Statistics
Značka Kvality

Chcem dodávať do obchodu

Projekt na podporu slovenských potravín je podľa Matečnej úspešný

12-09-2017

Nielen podpora malých a stredných regionálnych producentov potravín, ale aj zvýšenie sebestačnosti v potravinách má za cieľ projekt "Chcem dodávať", ktorý spustilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Ako uviedla dnes na stretnutí s novinármi v Bratislave šéfka rezortu Gabriela Matečná (nominantka SNS), projekt sa stretol s úspechom a už sú viditeľné prvé výsledky.

V tejto súvislosti ocenila spoluprácu s obchodným reťazcom Kaufland, ktorý sa medzi prvými zapojil do projektu a sústredil sa najmä na regionálnych výrobcov. Šesť výrobcov už dodáva svoje výrobky na 20 prevádzkach a s viac ako 80 dodávateľmi prebiehajú v súčasnosti rokovania.

Podľa Matečnej projekt má podporiť malých a stredných výrobcov potravín na Slovensku. Spolupráca s predajcami umožní malým a stredným producentom odbyt, ďalšie možnosti na rozvoj a aj zvýšenie zamestnanosti v jednotlivých regiónov. Spotrebitelia zas, ako zdôraznila, budú mať širšiu ponuku kvalitných a čerstvých domácich výrobkov priamo zo svojho regiónu. V neposlednom rade, ako uviedla, to môže pomôcť pri zvyšovaní sebestačnosti v potravinách. Podiel slovenských výrobkov na pultoch predajní, ako zdôraznila, je približne 40 %.

Ambíciou obchodného reťazca podľa slov jeho predstaviteľov je to, aby sa postupne podarilo rozšíriť spoluprácu o ďalších 15-20 dodávateľov v horizonte najbližších 4 mesiacov.

Zdroj: TASR


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood