Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Oznam pre žiadateľov a prijímateľov NFP

05-02-2019

Oznam je určený pre prijímateľov NFP a žiadateľov o poskytnutie NFP tých výziev, v ktorých je stanovená povinnosť vyhlásenia verejného obstarávania ako podmienka poskytnutia príspevku. K 31. januáru 2019 ide o výzvy: IROP-PO2-SC213-2017-20, IROP-PO2-SC213-2017-25 a IROP-PO2-SC212-2018-33. Nižšie uvedený postup sa vzťahuje aj na, v budúcnosti zverejňované výzvy, pokiaľ v nich bude stanovená povinnosť vyhlásenia verejného obstarávania ako podmienka poskytnutia príspevku.

V prípade, ak prijímateľ alebo žiadateľ, na ktorého sa vyššie uvedená povinnosť vzťahuje zrušil vyhlásené verejné obstarávanie podľa § 57 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, je povinný naďalej plniť podmienky poskytnutia príspevku, pričom za plnenie podmienok poskytnutia príspevku sa pri opätovne začatom/vyhlasovanom verejnom obstarávaní považuje nasledovný postup:

1. Prijímateľ/žiadateľ oznámi na MZ SR ako SO pre IROP ( spravidla určenému projektovému manažérovi SO pre IROP) zrušenie vyhláseného verejného obstarávania  s uvedením dôvodu zrušenia do 3 pracovných dní.

2. Prijímateľ/žiadateľ je povinný opätovne začať/vyhlásiť nové verejné obstarávanie do 45 pracovných dní odo dňa jeho zrušenia. Vyhlásenie sa riadi Príručkou k procesu verejného obstarávania v aktuálne platnej verzii,  ustanoveniami bodu 4 časti 2 Realizácie verejného obstarávania.  

3. Verejné obstarávanie, opätovne začaté/vyhlasované v období od vydania rozhodnutia k žiadosti o NFP po nadobudnutie účinnosti zmluvy o NFP žiadateľ nepredkladá na ex-ante kontrolu na SO pre IROP.

4. V prípade opätovne začatého/vyhlasovaného verejného obstarávania po nadobudnutí účinnosti zmluvy o NFP (bez ohľadu na to, či vyhlásené verejné obstarávanie bolo zrušené pred nadobudnutím alebo po nadobudnutí účinnosti zmluvy o NFP) prijímateľ pred jeho začatím/vyhlásením predkladá toto verejné obstarávanie  na ex-ante kontrolu, pokiaľ sa na takéto  verejné obstarávanie táto povinnosť vzťahuje.

Na takto opakovane začaté/vyhlásené verejné obstarávanie sa článok 3, odsek 16 všeobecných zmluvných podmienok zmluvy o NFP nevzťahuje.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood