Facebook Statistics
Značka Kvality

Kampaň #EUandMyFood – bezpečné a výživné potraviny

06-05-2019

Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA), členské štáty EÚ a Európska komisia zahájili druhý týždeň spoločnej kampane #EUandMyFood. Kampaň má pripomenúť občanom EÚ význam vytvorenia Európskeho systému bezpečnosti potravín, ktorý vznikol v roku 2002 na základe nariadenia Európskeho parlamentu a Rady č. 178/2002/ES

V druhom týždni sa kampaň #EUandMyFood zameriava na bezpečné potraviny, ktoré je možné vysledovať. U bezpečných potravín je tiež možné dokázať pravosť výživových a zdravotných tvrdení. Tieto aspekty sú dôležité pre zachovanie verejného zdravia občanov EÚ.

EÚ dbá na to, aby farmári, výrobcovia aj supermarkety zabezpečovali vysokú úroveň bezpečnosti svojich výrobkov a poskytovali spotrebiteľom dostupné informácie o všetkých zložkách a ich pôvode.

EFSA vedecky posudzuje jednotlivé zložky, postupy i balenie a dbá na to, aby boli výživové a zdravotné tvrdenia o potravinách vedecky podložené. Takto môžu obyvatelia EÚ robiť informované rozhodnutia. EFSA zabezpečuje bezpečné a výživné potraviny pre vás a vašu rodinu.

Chcete sa dozvedieť viac? Navštívte webové stránky kampane #EUandMyFood (dostupné vo všetkých 24 úradných jazykoch EÚ).

Voľby do Európskeho parlamentu

Voľby do Európskeho parlamentu sa uskutočnia 23. - 26. 05. 2019. Voľby umožnia všetkým dospelým občanom EÚ výber svojich zástupcov do Európskeho parlamentu. Kampaň #EUandMyFood je len jednou z niekoľkých iniciatív inštitúcií a agentúr EÚ na zdôraznenie hodnoty, ktorú EÚ prináša do každodenného života občanov.

Viac informácií vo všetkých 24 úradných jazykoch EÚ nájdete na webových stránkach: thistimeimvoting.eu, EUandMe, EU Together We Protect.

 


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood