Pre správne fungovanie stránky povoľte Javascript vo Vašom prehliadači.
Tlačové správy EFSA
26-02-2020
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) predkladá na verejnú konzultáciu návrh vedeckého stanoviska o riziku prítomnosti perfluóralkylových látok v potravinách (PFAS) pre ľudské zdravie.
11-02-2020
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) rozšíril svoju komplexnú databázu spotreby potravín (EFSA Comprehensive European Food Consumption Database) o nové údaje zozbierané v rámci EFSA projektu EU Menu.
07-02-2020
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) v spolupráci s Európskym centrom pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC) publikoval dňa 06. 02. 2020 „Spoločné rýchle hodnotenie epidémie ochorenia spôsobeného Salmonella Enteritidis prebiehajúcej vo viacerých krajinách a súvisiacej s vajcami ako faktorom prenosu – 4. aktualizácia" (Joint ECDC-EFSA Rapid Outbreak Assessment of Multi-country outbreak of Salmonella Enteritidis infections linked to eggs, fourth update).
06-02-2020
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) otvoril registráciu na intenzívny kurz „Parma Summer School 2020 - One Health", ktorý sa uskutoční v Parme v termíne 09. - 11. 06. 2020. Spoluorganizátormi kurzu sú Škola pokročilých štúdií o potravinách a výžive na Parmskej univerzite a Katolícka univerzita Sacro Cuore z Piacenza.
23-12-2019
Do 31. 01. 2020 sa je možné prihlásiť ako účastník do ďalšieho cyklu Európskeho partnerského programu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín (EFSA) pre hodnotenie rizika (European Food Risk Assessment (EU-FORA) Fellowship Programme) na obdobie 2020-2021. EU-FORA je kľúčovou iniciatívou pre budovanie vedeckej komunity EÚ v oblasti hodnotenia rizika.