Facebook Statistics
Značka Kvality

Sekcie

Zs. SIMON: Kapitola ARR sa posilnila o 128 miliónov eur

05-08-2011

Bratislava 5. augusta (TASR) - Kapitola Agentúry na podporu regionálneho rozvoja (APRR) sa podľa slov šéfa Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Zsolta Simona (Most-Híd) posilnila dodatočnými zdrojmi vo výške 128 miliónov eur.

"Je to prvá úspešná realokácia eurofondov v rámci tohto volebného obdobia. Tým sa celková alokovaná čiastka na 7-ročné obdobie navyšuje z 1,7 miliardy eur na 1,828 miliardy eur," uviedol na dnešnej tlačovej besede Simon.

Podľa jeho slov ide o 128 miliónov eur dodatočných prostriedkov, o ktorých vláda a monitorovací výbor rezortu pôdohospodárstva rozhodli ešte v minulom roku. "Ide o prostriedky, ktoré spadajú pod gesciu MPRV SR z bývalej časti Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR," pripomenul.

Ministerstvo v súčasnosti rieši nadkontraháciu v sume 354 miliónov eur, ktorú zdedilo po predchodcoch a ktorá nie je finančne krytá. Týka sa dvoch oblastí - Infraštruktúra vzdelávania a Regenerácia sídel.

"Realokáciou, ktorú nám Brusel schválil a oficiálne oznámil vo štvrtok (4. 8.), sa doriešuje financovanie Regenerácie sídel, kde bola nadkontrahácia vo výške 70 miliónov eur. V oblasti škôl, teda pri Infraštruktúre vzdelávania, riešime nadkontraháciu o 80,7 milióna eur. Zostáva pre budúce obdobie ešte riešiť neblahé dedičstvo po predchodcoch v objeme 170 miliónov eur," zdôraznil.

Práve v tejto oblasti je najdynamickejší nárast čerpania eurofondov zo všetkých rezortov na Slovensku. "V minulom roku, keď sme nastúpili do tohto úradu, čerpanie bolo na úrovni 12 %, dnes je cez 32 %, vo finančnom objeme sme od nástupu do vlády vyplatili viac ako 343 miliónov eur," dodal Simon.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood