Facebook Statistics
Značka Kvality

Európska komisia vyhlásila výberové konanie do Správnej rady EFSA

09-04-2021

Európska komisia vyhlásila otvorené výberové konanie pre obsadenie miesta 1 člena z celkom 14 členov Správnej rady Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín (EFSA), ktorého mandát skončí 30. júna 2021.

EFSA bol ustanovený v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady č. 178/2002. Toto nariadenie stanovuje všeobecné zásady a požiadavky potravinového práva, zriaďuje EFSA a stanovuje postupy týkajúce sa bezpečnosti potravín.

Úlohou EFSA, ktorý sídli v talianskej Parme, je poskytovať inštitúciám EÚ nezávislé odborné stanoviská, vedeckú a technickú podporu pre legislatívnu a politickú činnosť v oblastiach, ktoré majú priamy alebo nepriamy vplyv na bezpečnosť potravín a krmív. Táto činnosť má prispievať k zvyšovaniu dôvery spotrebiteľov, hladkému fungovaniu vnútorného trhu a vysokej úrovne ochrany zdravia ľudí, zdravia a welfare zvierat, ako aj zdravia rastlín a ochrany životného prostredia.

V súlade s čl. 25 tohto nariadenia sú členovia Správnej rady EFSA vymenovaní tak, aby bola zaistená najvyššia úroveň odbornej kvalifikácieširoký rozsah príslušných skúseností a súčasne čo najširšie geografické rozmiestnenie v rámci EÚ. Navyše, 4 z členov musia mať skúsenosť s pôsobením v organizáciách zastupujúcich spotrebiteľov či iné záujmové skupiny.

Výzva na obsadenie člena Správnej rady EFSA bola publikovaná v Úradnom vestníku EÚ 7. apríla 2021 (OJ C 118 of 7 April 2021).

Zloženie Správnej rady EFSA, jej úlohu a pôsobnosť, ale predovšetkým podrobné informácie, týkajúce sa kvalifikácie uchádzačov pre túto pozíciu, formulár žiadosti a výberové kritériá, nájdete vo vyhradenej časti webovej stránky Európskej komisie.  

Konečný termín na predkladanie žiadosti je 07. máj 2021.

Funkčné obdobie kandidáta, vymenovaného na základe tejto výzvy, skončí podľa ustanovení nariadenia (EÚ) 2019/1381 dňa 30. júna 2022.

Všetci kandidáti, uchádzajúci sa o pozíciu člena Správnej rady EFSA na základe tejto výzvy, budú informovaní o výsledku výberového konania. Európska komisia zabezpečuje všetkým uchádzačom spracovanie a ochranu osobných údajov v súlade s platnou legislatívou.

Ak si želáte zaslať žiadosť v inom oficiálnom jazyku EÚ než je anglický jazyk, môžete vyplniť anglický formulár v jazyku, ktorému dávate prednosť alebo kontaktovať sekretariát na e-mailovej adrese [email protected] a vyžiadať si príslušnú jazykovú verziu formulára, ktorý odošlete späť na uvedenú e-mailovú adresu sekretariátu.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood