Facebook Statistics
Značka Kvality

EFSA spúšťa nový webový nástroj na výpočet expozície potravinárskym enzýmom

23-07-2024

Úrad EFSA zverejnil nový inovatívny webový nástroj určený na podporu priemyselných subjektov a spotrebiteľov pri odhadovaní expozície potravinovým enzýmom prostredníctvom stravy.

Webový nástroj Food Enzyme Intake Model (FEIM) predstavuje vyvrcholenie rozsiahleho úsilia, ktoré sa začalo v roku 2016 a ktoré spája údaje o používaní potravinárskych enzýmov v rôznych výrobných procesoch s informáciami o expozícii rôznych skupín obyvateľstva potravinárskym enzýmom.

Tento nástroj, ktorý bol predstavený pri príležitosti prvého plenárneho zasadnutia nového Panelu úradu EFSA pre potravinárske enzýmy (Food Enzymes Panel - FEZ), umožní používateľom získať odhady príjmu konkrétnych enzýmov pre jednotlivé výrobné procesy a tiež vypočítať kumulatívnu expozíciu z viacerých výrobných procesov súčasne. Pomôže nielen výrobcom potravinárskych enzýmov pri zostavovaní údajov o expozícii pre aplikačné dokumentácie, ale aj spotrebiteľom poskytne informácie o ich potravinovej expozícii potravinárskym enzýmom.

Webový nástroj FEIM je po registrácii voľne prístupný každému prostredníctvom platformy R4EU.

Pozrite tiež:

Food improvement agents applications: Tools

Viac informácií k tlačovej správe úradu EFSA nájdete na webovej stránke úradu EFSA


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Projekty podporované z fondov EÚ
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood