Facebook Statistics
Značka Kvality

Tlačové správy

Do kresla šéfa agrorezortu zasadol Samuel Vlčan

08-06-2021

Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová dnes vymenovala do funkcie ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuela Vlčana. V kresle šéfa rezortu strieda Jána Mičovského, ktorý tento post zastával po parlamentných voľbách v roku 2020. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR chce byť pod jeho vedením nápomocným aj relevantným partnerom v oblasti pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Mimoriadne dôležité bude dokončiť aj naštartované procesy a výzvy.

Spoločná poľnohospodárska politika na najbližšie obdobie, akreditácia Pôdohospodárskej platobnej agentúry, pokračovanie v konsolidácii rezortných organizácií, ale i v reštarte slovenského pôdohospodárstva, ako aj intenzívny dialóg so zainteresovanými organizáciami agrosektora. Pred týmito kľúčovými výzvami stojí od dnešného dňa nový minister pôdohospodárstva rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan. Prezidentka ho dnes vymenovala do funkcie po tom, ako 31. mája 2021 jeho predchodca Ján Mičovský podal demisiu.

JUDr. Samuel Vlčan (1971) vyštudoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave. Počas pracovnej kariéry pôsobil v oblasti práva a bankovníctva. Bol členom predstavenstva Slovenskej sporiteľne. Exekutívny rozvojový program pre vrcholových manažérov absolvoval na University of California v Berkley, USA. V Bosne a Hercegovine bol generálnym manažérom zodpovedným aj za regionálne organizačné a finančné riadenie spoločnosti Hypo Alpe-Adria Bank. Následne pôsobil na pozícii generálneho manažéra Volksbank/Sberbank Slovensko. Po parlamentných voľbách v roku 2020 ho nová vláda 19. apríla vymenovala do funkcie štátneho tajomníka MPRV SR, odkiaľ na vlastnú žiadosť odišiel k 15. 7. 2020 a stal sa stálym členom poradného zboru predsedu vlády SR Igora Matoviča pre oblasť slovenského poľnohospodárstva a rozvoja vidieka. Tento post zastával aj po vymenovaní vlády Eduarda Hegera.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood