Facebook Statistics
Značka Kvality

Tlačové správy

Do finále o kreslo riaditeľa Agrokomplexu v Nitre postúpil najlepší uchádzač

09-07-2020

V utorok sa uskutočnilo prvé kolo výberového konania na funkciu riaditeľa Agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, štátny podnik v Nitre. Už v druhej polovici júla sa definitívne rozhodne, kto bude viesť jeden z najvýznamnejších štátnych podnikov agrorezortu.

Prvé kolo výberového konania na funkciu riaditeľa štátneho podniku Agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO pozostávalo z odborného testu a prezentácie stratégie rozvoja tohto štátneho podniku, ktoré jednotliví uchádzači predložili komisii.

Požadované materiály boli členom výberovej komisie doručené k predbežnému posúdeniu anonymne (označené boli len poradovými číslami), aby sa zabezpečila úplná anonymita a objektivita v ich posudzovaní a hodnotení tak, ako to Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) avizovalo ešte pred niekoľkými dňami pri zavedení novej Metodiky výberových procesov na manažérske pozície v štátnych podnikov.

Na výberovom konaní na funkciu riaditeľa štátneho podniku Agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, š. p. v Nitre sa v prvom kole zúčastnilo 13 uchádzačov. Komisia po zhodnotení prítomným záujemcom napokon oznámila, že predpísanú hranicu úspešnosti a postup do II. kola výberového konania získal Ing. Róbert Kanás, ktorý je absolventom Slovenskej poľnohospodárskej univerzity. Pôsobil na viacerých vrcholových riadiacich postoch najmä vo finančnom sektore, kde získal množstvo skúseností s vedením pracovného tímu, ďalej v oblasti krízového manažmentu, ako aj organizovaním výstav.

O novom šéfovi jedného z najvýznamnejších štátnych podnikov v gescii agrorezortu sa bude rozhodovať v druhom kole, ktoré sa uskutoční 20. júla 2020 priamo v budove Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky v Bratislave.

História štátneho podniku Agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO v Nitre siaha do roku 1973. V súvislosti s pandémiou COVID-19 boli odložené viaceré tradičné podujatia, ktoré sa tu každoročne konajú. Jedným z nich je aj známy poľnohospodársky veľtrh Agrokomplex. Alternatívou mu však už v septembri t.r. bude výstava POTULKY VIDIEKOM 2020.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood