Slovenské výrobky po dvanásty raz v Ženeve
Dňa 6. decembra 2012 sa v priestoroch Svetovej obchodnej organizácie (WTO) v Ženeve uskutočnil už 12. ročník prezentačno-degustačnej akcie pod názvom BREWING THE DIFFERENCE (Poznávanie rozdielov).
Tak ako po minulé roky, aj tento ročník sa niesol v znamení ochutnávok tradičných a typických národných špecialít 20 členských krajín Európskej únie vrátane Slovenskej republiky. Za kandidátske krajiny do EÚ sa zúčastnili Turecko a budúci člen Chorvátsko.
Slovenská republika sa doposiaľ zúčastnila všetkých ročníkov tejto tradičnej akcie a po dvanásty krát sa opäť prezentovala svojimi potravinárskymi výrobkami takpovediac pred celým svetom vzhľadom na to, že hosťami sú delegáti a diplomati všetkých 157 členských krajín WTO a ďalších medzinárodných organizácií so sídlom v Ženeve.
Aj v tomto roku sa podujatie vyznačovalo vysokou návštevnosťou delegátov a hostí pri slovenskom pulte, kde návštevníci vysoko ocenili vynikajúcu chuť a kvalitu slovenských syrov (napr. oštiepkov, pareníc, bryndze a pod.) a nápojov (pív a vín). Mnohí zahraniční delegáti už majú v povedomí zafixované, že bryndza, syrové korbáčiky či Zlatý bažant = Slovensko. Akcia nemá kontraktačný charakter, ale naše kvalitné výrobky sa znovu a znovu dostávajú do povedomia diplomatov obchodného zamerania celého sveta.
Touto cestou by sme sa chceli poďakovať spoločnostiam, ktoré sponzorsky poskytli svoje výrobky na prezentačno–degustačnú akciu Brewing the Difference v Ženeve:
- SLOVENSKÉ ZDRUŽENIE VÝROBCOV PIVA A SLADU Bratislava – pivá Zlatý bažant, Bažant Radler – citrón, Topvar, Šariš a Steiger;
- FOOD FARM Hlohovec – vína biele a červené;
- AGROFARMA Červený Kameň – syry (korbáčiky, parenice, oštiepky)
- LEVMILK Levice – mliečne výrobky (acidofilné mlieko, maslo a tvrdé syry);
- MILSY Bánovce nad Bebravou – syrová torta.