Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Od augusta budú poľovníci so štátom komunikovať elektronicky

10-07-2020

Zostáva už iba necelý mesiac do spustenia ďalšej etapy aktivácie elektronických schránok právnických osôb zapísaných v inom ako v Obchodnom registri SR. Od 1. augusta budú mať aktivované schránky aj subjekty zapísané v Registri poľovníckych organizácií. Štatutári, ktorí si doteraz neskontrolovali údaje, by tak mali urobiť v príslušnom zdrojovom registri a tí, ktorí nemajú občiansky preukaz s čipom a BOK, by nemali odkladať návštevu oddelenia dokladov. 

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) spolu s Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) preto vyzývajú poľovníkov, aby situáciu nepodcenili a počítali s tým, že do schránky im budú od 1. augusta doručované úradné rozhodnutia.

Do elektronickej schránky zriadenej na slovensko.sk sa dostane iba ten štatutár, ktorý má v príslušnom zdrojovom registri správne uvedené údaje v podobe IČO organizácie a meno, priezvisko a rodné číslo štatutára. Na prístup do elektronickej schránky je potrebné mať občiansky preukaz s čipom a bezpečnostný osobný kód – BOK.

Štát v súčasnosti eviduje približne 3 200 subjektov zapísaných v Registri poľovníckych organizácií vedenom na MPRV SR. Štatutári by si mali skontrolovať údaje, ktoré štátu odovzdali pri zápise ich organizácie do registra a overiť, že v nich majú uvedené svoje rodné číslo. Register poľovníckych organizácií vedie Národné lesnícke centrum. Zmeny v registri poľovníckych organizácií zapisuje príslušný okresný úrad – pozemkový a lesný odbor.

Počet elektronických schránok subjektov neziskového mimovládneho sektora aktivovaných na doručovanie úradných rozhodnutí sa tak od 1. augusta zvýši približne zo 63-tisíc na skoro 67-tisíc. Aktiváciu elektronickej schránky na doručovanie NASES zrealizuje automaticky bez toho, aby sa štatutár do svojej e-schránky prihlásil. 

Do takto aktivovaných elektronických schránok sú zo strany úradov doručované úradné rozhodnutia. Štatutári alebo nimi poverené osoby už nechodia so „žltým lístkom“ na poštu, ale rozhodnutia im štát doručuje do úradných e-schránok zriadených na slovensko.sk. Rovnako platí, že tieto organizácie nemusia úradné podania realizovať listinne na pošte, ale majú možnosť tak robiť prostredníctvom svojej elektronickej schránky.

Štatutári nájdu potrebné informácie o elektronických schránkach a prístupe k nim na webstránke statutar.sk. Komplexné informácie sú dostupné aj na slovensko.sk.

Viac info na stránkach MIRRI SR: https://bit.ly/2DuJWDV


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood