Facebook Statistics
Značka Kvality

Tlačové správy

Agrofilm v netradičnom online šate

05-10-2020

Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum (NPPC) v Lužiankach sa stalo už po 36. raz dejiskom otvorenia Medzinárodného filmového festivalu Agrofilm. Aj napriek protipandemickým obmedzeniam sa Agrofilm uskutočnil. Organizátorom festivalu je NPPC, ktorého zriaďovateľom je Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR).

Tento rok sa prihlásilo 94 filmových dokumentov z 22 krajín sveta. Filmy sú z oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva, lesného hospodárstva, trvalo udržateľného využívania zdrojov, ale aj vedy a výskumu.  Pre koronavírus sa Agrofilm koná v online priestore na www.agrofilm.sk od pondelka 5.10. do piatka 9.10.2020 od 9.00 hod. do 16.00 hod.

V prvý deň festivalu si prítomní mohli pozrieť aj film o priekopníkovi prírode blízkom hospodárení lesa Ladislavovi Alcnauerovi, ktorý zomrel v roku 2016. Tento lesník je doteraz veľkým vzorom aj súčasného ministra Jána Mičovského.

„Skláňam sa pred silou umenia, ktorá vstupuje do festivalu Agrofilm, pretože veci, ktoré chce popísať, uchopuje nielen v sfére poznania vedeckých a technických poznatkov, ale aj umeleckým spôsobom. Myslím, že jedným z hlavných posolstiev  všetkých ročníkov festivalu je schopnosť osloviť nielen mozog, ale aj srdce," povedal Ján Mičovský.

Víťazné filmy sa budú premietať v piatok. Medzinárodná porota pracovala tento rok netradične, zahraniční porotcovia posudzovali filmy doma. Zhodli sa na štrnástich výnimočných filmoch, ktoré si zaslúžia ocenenie.

Na záver otvorenia festivalu minister J. Mičovský pokrstil obnovenú budovu NPPC v Lužiankach makom.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood