Facebook Statistics
Značka Kvality

Tlačové správy

Veľkonočné trhy Zemeslužby na Ministerstve pôdohospodárstva SR

14-03-2007

S blížiacimi sa sviatkami jari - Veľkou nocou, ožije aj nádvorie ministerstva pôdohospodárstva. Už v pondelok, 2. apríla o 11.00, sa nádvorie otvorí pre verejnosť - začnú sa Veľkonočné trhy Zemeslužby. Trvať budú 4 dni a skončia sa tesne pred Veľkou nocou, na “zelený” štvrtok, teda 5. apríla. Návštevníkov čaká 25 stánkov plných výrobkov od šikovných a pracovitých remeselníkov z celého Slovenska.

Na trhoch Zemeslužby sa predstavia včelári, pekári, roľníci, vinári, lesníci, rybári a ďalší zástupcovia oblastí, ktoré spadajú pod rezort pôdohospodárstva. Ponúknu veľkonočné a iné tradičné komodity, ako ručne maľované kraslice a rôzne veľkonočné ozdoby, korbáče na šibačku, kvetinové aranžmány, výrobky z prútia či dreva od výmyslu sveta, veľkonočné sviečky, ručne vyrábanú keramiku, výrobky z ovčieho rúna, obrúsky s motívmi Veľkej noci i rôzne kováčske výrobky. Priestor dostanú i charitatívne organizácie.

Hladošov určite priláka vôňa dobrého údeného mäska či chladené pivko, návštevníci si môžu pochutnať na výborných slovenských syroch zo salaša, čerstvých pekárskych výrobkoch, na predaj bude kvalitný med od včelárov spod Tatier, lahodné vínko, rôzne mäsové výrobky či ryby. Okrem nakupovania najlacnejších veľkonočných výrobkov sa môžu návštevníci zabaviť pri pokuse o svetový rekord v pletení tradičného slovenského koženého biča, v podaní šikovných remeselníkov z Oravy, ktorí sa pokúsia upliesť  najväčší Bratislavský korbáč.

Súčasne bude na ministerstve prebiehať výstava fotografií s tematikou prírody pod názvom Zelený objektív. Fotografie, na ktorých je zachytená krása našej krajiny, lesov, rastlín či zvierat, budú vystavené vo vestibule pri hlavnom vchode do budovy. Ministerstvo bude v dňoch konania trhov otvorené pre verejnosť aj vďaka seminárom, kde budú prednášať naši odborníci a pomôžu všetkým záujemcom zorientovať sa v možnostiach získania peňazí z eurofondov pre svoje farmárčenie.

Cieľom trhov, ktoré sa nesú v duchu myšlienky “vidiek mestu” je poukázať na prácu poctivých ľudí na vidieku, na jej dôležitosť nielen pri výrobe potravín a iných výrobkov, ale aj pri starostlivosti o krajinu a zachovávanie tradícií.

13. 3. 2007
Ministerstvo pôdohospodárstva SR
Dobrovičova 12, 812 66 Bratislava
Tel.: 02 59266 270, 02 59266 272
e-mail: [email protected]
www.mpsr.sk


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood