Facebook Statistics
Značka Kvality

Tlačové správy

Rezíduá hormónov v hovädzom mäse a mäsových výrobkoch

18-07-2007

Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) dnes vydal tlačové vyhlásenie týkajúce sa rezíduí hormónov v hovädzom mäse a mäsových výrobkoch.

Sledovanie rezíduí hormónov v hovädzom mäse a mäsových produktoch vykonáva v SR Štátna veterinárna a potravinová správa SR.

Používanie hormonálnych látok v SR upravuje Nariadenie vlády č.319/2003 Z. z., ktoré zakazuje ich použitie na iné účely než na liečebné a zootechnické ošetrenie.

Výskyt týchto látok je monitorovaný Národným plánom kontroly rezíduí v živých zvieratách a produktoch živočíšneho pôvodu. V roku 2006 a ani v roku 2007 nebol u nás zaznamenaný žiadny pozitívny nález rezíduí hormónov v hovädzom mäse a mäsových produktoch.

Viac informácií na www.efsa.europa.eu.

 

Jana Kaplanová
riaditeľka

18. 7. 2007

Ministerstvo pôdohospodárstva SR
odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou
Dobrovičova 12, 812 66 Bratislava
Tel.: 02 59266 272, 02 59266 311
e-mail: [email protected]
www.mpsr.sk


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood