Facebook Statistics
Značka Kvality

Hodnotenie rizika aktívnych zlúčenín kyseliny citrónovej a hydrogénuhličitanu sodného

25-07-2016

Vedecký panel EFSA CEF bol požiadaný o posúdenie hodnotenia rizika týkajúceho sa aktívnych zlúčenín kyseliny citrónovej a hydrogénuhličitanu sodného.

Kyselina citrónová a hydrogénuhličitan sodný boli aktivované v kontakte s mäsovým výpotkom a nato spolu reagovali a uvoľňovali oxid uhličitý. Tieto látky boli fyzicky oddelené od hydinového mäsa, aby sa zabránilo priamemu kontaktu. Uvedený návrh balenia zabraňoval vzniku spätného mäsového výpotku na základe výsledkov skúšok. CEF panel dospel k záveru, že kyselina citrónová a hydrogénuhličitan sodný, ktoré sa používali pre vyrobenie oxidu uhličitého v atmosfére baleného čerstvého hydinového mäsa, nevyvolávali žiadne bezpečnostné riziko pre spotrebiteľa. 

Viac informácií nájdete na webovom sídle EFSA na adrese:   http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2016.4529/full


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood