Facebook Statistics
Značka Kvality

Začal sa ďalší ročník Detskej lesníckej univerzity

25-10-2016

Zvolen, 25.10.2016 – Národné lesnícke centrum spustilo ďalší ročník projektu Detská lesnícka univerzita. Deti zo základných škôl sa budú učiť ako sa starať o les, ako ho rozumne využívať a chrániť.

V tomto školskom roku sa študentmi stalo spolu 44 žiakov zo základných škôl zo Zvolena, Banskej Bystrice i Brezna. Na úvod dostali študijný materiál - pracovné listy, index študenta, i zelené tričká s logom projektu.

Na prvej prednáške "padalo" množstvo otázok a odpovedí a deti sa v rámci nej dozvedelo aj o Sibyle - rastovom simulátore, ktorý pomáha lesníkom predvídať, čo sa stane s lesom v budúcnosti. Počas nasledujúcich ôsmich prednášok sa mladí študenti ďalej oboznámia s pojmami ako výchova porastov, zmladenie, lesný harvester, chov a lov zveri, odborný zásah, obnoviteľný zdroj energie, biomasa, program starostlivosti o les či využívaní a ochrane lesa.

Študenti tiež navštívia netradičné miesta pre vyučovanie ako je napríklad virtuálna jaskyňa, lesný sklad, živá učebňa – les, zasadacia miestnosť na mestskom úrade, arborétum, či výskumný ústav. Atraktívnosť programu prednášok spestria aktivity zážitkového vyučovania v podobe lesnej pedagogiky. Záver 7. ročníka tohto projektu bude pre všetkých študentov slávnostným, pretože z rúk dekana Lesníckej fakulty počas promócie príjmu diplom absolventa Detskej lesníckej univerzity.

Detská lesnícka univerzita je projekt Národného lesnícke centra – Ústavu lesníckeho poradenstva a vzdelávania Zvolen a partnerov projektu - Vojenské lesy a majetky SR – š. p. , LESY SR, š. p. a Lesnícka fakulta Technickej univerzity vo Zvolene za podpory Mesta Zvolen. Cieľom projektu je komplexné priblíženie problematiky lesníctva a lesného hospodárstva a podpora environmentálneho vzdelávania a povedomia u žiakov základných škôl.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood