Facebook Statistics
Značka Kvality

Archív správ

Matečná: Nezodpovední poslanci môžu spôsobiť, že zviera zostane vecou

13-03-2018

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) upozorňuje, že nezodpovedné chovanie politickej strany Sloboda a solidarita a jej poslancov, ktorí chcú sabotovať prácu Národnej rady Slovenskej republiky, ohrozuje legislatívne procesy a môže spôsobiť, že zviera zostane na Slovensku aj naďalej vecou.

  • Strana Sloboda a solidarita sabotovaním práce NR SR ohrozuje schválenie zákona o veterinárnej starostlivosti
  • Ak novela nebude schválená, zviera zostane aj naďalej vecou
  • Neschválenie zamedzí aj zavedeniu systémových a efektívnych opatrení proti množiteľom

„Potom, čo sa Slovenskej národnej strane spoločne s odborníkmi a aktivistami podarilo vo vláde presadiť , že zviera nebude vec, zefektívniť boj proti nelegálnym množiteľom psov a boj proti týraniu zvierat, niektoré strany a poslanci platení z daní občanov chcú schválenie tohto zákona sabotovať. Vyzývam všetkých poslancov NR SR, bez ohľadu na stranícku príslušnosť, aby nesabotovali prácu parlamentu. Zvieratá nemôžu ani za boj o moc ani za neukojené egá politikov. Zabráňme konečne ich týraniu a uznajme, že zviera nie je vec, ale živý tvor a cítiaca bytosť. Ak budú poslanci tento zákon sabotovať, budú zodpovední za všetky zvieratá, ktorým v najbližších rokoch kvôli tomu nedokážeme pomôcť,“ vyzvala zákonodarcov podpredsedníčka vlády a ministerka Gabriela Matečná (nom. SNS).

Vláda schválila novelu zákona o veterinárnej starostlivosti z dielne Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR 21. februára tohto roku. Zákon je zaradený už na najbližšiu schôdzu NR SR. Komplexný zákon prináša aj zmeny aj v občianskom zákonníku. Zviera už viac nebude vecou, pribudnú systémové opatrenia proti množiteľom psov, povinné čipovanie psov i opatrenia proti týraniu zvierat. Rezort novelou rieši aj aktuálne témy, ako sú trávenie zvierat na sídliskách a cirkusy. MPRV SR navrhlo účinnosť tohto zákona od 1. septembra 2018.

Viac informácií o novele zákona o veterinárnej starostlivosti je možné nájsť tu http://www.mpsr.sk/sk/index.php?navID=263&id=12608


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood