Facebook Statistics
Značka Kvality

Archív správ

Ministerka Matečná dočasne povedie aj rezort školstva

31-08-2017

Prezident SR Andrej Kiska dočasne poveril ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú od 1. septembra vedením rezortu školstva.

"Ďakujem pánovi prezidentovi Slovenskej republiky Andrejovi Kiskovi za dôveru, ktorú mi prejavil tým, že ma poveril viesť Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Aj napriek tomu, že ide o poverenie dočasné, túto úlohu beriem s veľkým rešpektom a so všetkou vážnosťou, ktoré k tomu patria," uviedla Gabriela Matečná.

Podľa Matečnej si naše školstvo zaslúži, aby sme mu venovali náležitú pozornosť. Od vzdelania našich detí závisí aj budúcnosť našej krajiny. Mala by to byť krajina demokratická a kultúrna, s rešpektom k prírodnému bohatstvu a k našim kultúrnym tradíciám.

"Od marca minulého roka vediem neľahký rezort pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Prakticky denno-denne sa stretávam s tým, ako veľmi nám chýbajú šikovní a vzdelaní ľudia v poľnohospodárstve, potravinárstve či lesníctve. A viem, že podobne je to aj v iných odvetviach," povedala Matečná. Podľa ministerky bez dobrého vzdelania nemôžeme očakávať kvalitných ľudí v službách, v priemysle či vo verejnej správe.

"Mojou úlohou na ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu je zabezpečiť základné fungovanie a chod rezortu do príchodu nového ministra či ministerky. Určite preto pochopíte, že mojou úlohou nie je robiť ani zásadné reformy, ani veľké personálne zmeny. Budem však plne k dispozícii pre všetky dôležité úlohy, ktoré nás v najbližšom období čakajú," dodala Matečná.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood