Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Kačací a jablkový festival v Kráľovom Brode

12-10-2015

(Kráľov Brod, 10. októbra 2015) – Vôňa pečených kačíc a prekrásne jablká v sobotu prilákali stovky ľudí na Kačací a jablkový festival v Kráľovom Brode.  Na slávnosti sa prezentovali pestovatelia, chovatelia a výrobcovia z blízkeho okolia. Nechýbali teda domáce koláče, mäsové výrobky, med či víno.

„Najskôr to začalo ako jablkový festival. Keďže sme jeden z najväčších chovateľov kačíc na Slovensku, rozhodli sme sa pridať aj kačice,“ hovorí jeden z organizátorov František Szikura. Návštevníci festivalu mali tak možnosť nielen nakúpiť regionálne produkty, či sa pokochať súťažnými jablkami, ale mohli ochutnať aj pravú slovenskú pečenú kačicu.

„To čo vieme vyrobiť na Slovensku, to čo sa na dedinách produkuje, to čo vyrábajú naši poľnohospodári a potravinári si zaslúži úctu a zároveň propagáciu. Takéto festivaly sú jedinečnou príležitosťou,“  poznamenal minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ľubomír Jahnátek, počas slávnostného otvorenia. Súčasťou festivalu bola aj výstava bábik, ukážka drevorezbárskej tvorby, výstava drobných zvierat a poľovníckych trofejí.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood