Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Tohtoročný Agrokomplex prinesie viaceré atrakcie

18-08-2015

(Nitra, 18. augusta 2015) – Bohatý sprievodný program a viacero atrakcií bude sprevádzať tohtoročnú poľnohospodársku a potravinársku výstavu Agrokomplex v Nitre. Organizátori počítajú s tým, že na nitrianske výstavisko príde od 20. do 23. augusta viac ako stotisíc návštevníkov. K najvýznamnejším podujatiam patrí už tradične Národná výstava hospodárskych zvierat, podujatie Regióny Slovenska, či družstevná kontraktačno-predajná výstava COOEXPO.

Tento rok k nim pribudne ešte ďalších 250 sprievodných akcií, medzi ktorými bude aj viacero atrakcií. Jednou z nich bude aj pokus o zápis do Guinnessovej knihy rekordov. „Pôjde o umelecké zdobenie medovníka. Pokus sa uskutoční v pavilóne F pri perníkovej chalúpke a zdobenie bude trvať tri až štyri dni. Plocha zdobenia bude zhruba 50 x 50 centimetrov. Ak sa všetko podarí zrealizovať, tak by mal byť zápis rekordu úspešný,“ uviedol riaditeľ štátneho podniku Agrokomplex-Výstavníctvo Nitra Eduard Krcho.

Ako pripomenul, počas tohtoročnej výstavy Agrokomplex bude po dlhšom čase opäť premávať aj parný vláčik, ktorý po minulé roky patril k najznámejším atrakciám výstaviska. „V poslednom období sme museli riešiť viaceré problémy, ktoré sa týkali dokumentácie k jeho prevádzke. Sme radi, že sa všetko podarilo vybaviť a vlak bude premávať počas všetkých štyroch dní. Je to veľmi vítané spestrenie výstavy a plní aj tú úlohu, že dováža do prednej časti výstaviska návštevníkov, ktorí parkujú pri Slovenskom poľnohospodárskom múzeu,“ povedal Krcho.

Rôzne zaujímavosti nájdu návštevníci Agrokomplexu aj na 10. ročníku Národnej výstavy hospodárskych zvierat. K najatraktívnejším bude patriť expozícia s koňmi. „Nepoznám človeka, ktorý by si nechal ujsť príležitosť vidieť tieto krásne zvieratá. V rámci Gazdovského dvora bude novinka, kde bude možnosť vidieť miniatúrne koníky plemena Falabella. Bude tu kobylka, ktorá meria na výšku zhruba 70 centimetrov a váži asi 80 kilogramov. Ako protiklad tu bude kobyla chladnokrvného plemena Norik, ktorá je vysoká 183 centimetrov a váži 900 kilogramov,“ skonštatoval Ján Huba z Výskumného ústavu živočíšnej výroby v Nitre.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood