Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

V Starom háji sa opäť pretekalo

24-07-2014

(Bratislava, 20. júla 2014) - na Závodisku v bratislavskom Starom háji sa uskutočnil po Turf-gala druhý najvýznamnejší míting dostihovej sezóny - 22. Slovenské derby pod patronátom Raiffeisen Bank International. Napriek horúčavám prišlo vyše 4000 divákov, pre ktorých bol, okrem deviatich napínavých zápolení na dráhe, pripravený aj bohatý sprievodný program. Záštitu nad mítingom prevzal minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ľubomír Jahnátek, pričom svojou osobnou účasťou ho poctili tiež štátni tajomníci MPRV SR Magdaléna Lacko-Bartošová a Štefan Adam.

Tohtoročného derby na 2400 metrov s dotáciou 60 000 € sa zúčastnil maximálny počet, teda 14 koní z Česka, Maďarska, Nemecka a Slovenska. Silné zastúpenie mali, počtom, aj kvalitou, reprezentanti Nemecka, štvrtej najrozvinutejšej turfovej krajiny v Európe, odkiaľ pricestovali zverenci špičkových trénerov P. Schiergena, A. Wöhlera, W. Heftera a R. Dzubasza. V napínavom a tesnom dobehu sa napokon presadil reprezentant českej stajne Rabbit-Trhový Štěpánov Love Me s džokejom Janom Vernerom. Jeho tréner Allan Petrlík je synom bývalého najúspešnejšieho slovenského trénera Harryho Petrlíka st. s pôsobiskom v žrebčíne Šamorín.

Čestné ceny víťaznému realizačnému tímu odovzdali štátni tajomníci Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Magdaléna Lacko-Bartošová a Štefan Adam v sprievode riaditeľa Závodiska, š.p., Bratislava Mariána Šurdu.

Slováci uspeli v rámci šprintérskej Ceny Mysa (I. kat., 1000 m, 6400 €), v ktorej sa presadil 3-ročný hnedák Petit Arc En Ciel zo stajne KT Obal s mladým talentovaným jazdcom Michalom Abíkom a trénerom Jaroslavom Hanáčkom.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood